Замах на генерала СБУ: Нескоромний розповів про особисті гарантії безпеки від Зеленського. В Офісі президента спростовують їхню зустріч

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Замах на генерала СБУ: Нескоромний розповів про особисті гарантії безпеки від Зеленського. В Офісі президента спростовують їхню зустріч

President Of Ukraine / Flickr

Президент Володимир Зеленський надав гарантії безпеки колишньому заступнику голови СБУ Дмитру Нескоромному, який є підозрюваним у замовленні вбивства свого колеги та перебуває в розшуку.

Про це Нескоромний заявив в інтерв’ю «Бабелю».

«Президент особисто дав гарантії безпеки мені та моїй родині. Він схвалив мою роботу», — сказав він.

За словами ексзаступника голови СБУ, до зустрічі з Зеленським він планував провести пресконференцію, на якій збирався повідомити про «кримінальні звʼязки [начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія] Наумова і методи його особистого збагачення на шкоду інтересам держави та служби». Після розмови з президентом Нескоромний її скасував.

Водночас в Офісі президента не змогли підтвердити інформацію про зустріч Нескоромного та Зеленського.

«Офісу президента невідомо про зустріч ексзаступника голови СБУ Нескоромного з президентом. Глава держави не є частиною правоохоронної чи судової системи, тому пошук і виявлення фактів про незаконні дії громадян не входить до його повноважень. Так само, як прикриття або виправдання людей, підозрюваних у правопорушеннях», — заявили в ОПУ.