Добкін каже, що «НАШ» контролює нардеп Новинський. Мураєв спростував і порадив «тримати себе в руках»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Добкін каже, що «НАШ» контролює нардеп Новинський. Мураєв спростував і порадив «тримати себе в руках»

Нужненко Сергій \ УНИАН

Ексмер Харкова та колишній нардеп Михайло Добкін повʼязав телеканал «НАШ» з нардепом від «Опозиційного блоку» Вадимом Новинським.

Про це він заявив в інтерв’ю «Бабелю».

Відповідаючи на репліку журналіста, що він весь час ходить на ефіри телеканалів «Україна» та «НАШ», Добкін відповів: «НАШ» — це Новинський».

При цьому він додав, відповідаючи на фразу, що Новинський є партнером олігарха Ріната Ахметова: «Ну партнер, і що?»

«Бабель» також звернувся по коментар до Новинського і оприлюднить його, тільки-но отримає відповідь.

Разом з тим, екснардеп Євген Мураєв, якого «НАШ» називає «представником власника», у коментарі для «Детектор медіа» спростував, що канал може бути повʼязаний з Новинським. «Це маячня. Михайлу Марковичу [Добкіну] треба тримати себе в руках», — відповів Мураєв.

Зазначимо, він і раніше спростовував чутки про те, що Новинський став інвестором каналу, називаючи нардепа своїм «соратником з ідеологічних смислів».

Що відомо про власників каналу «НАШ»?

Телеканал «НАШ» належить сімʼї Євгенія Мураєва — колишнього народного депутата від «Опозиційного блоку» (раніше — Партія регіонів). За даними ЗМІ, юридична особа телеканалу належить компанії «Наша Прага», якою, у свою чергу, володіє кіпрська компанія Demosena Investments Ltd., кінцевим власником якої є батько екснардепа — Володимир Мураєв.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення періодично призначає на каналі перевірки через заяви, які звучать в ефірах. Зокрема, за останні два місяці на каналі призначили низку перевірок — «НАШ», зокрема, транслював заяви представника «ЛНР» та пресконференцію президента Росії Володимира Путіна.