Нацрада призначила додаткові дві перевірки телеканалу «НАШ»

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Нацрада призначила додаткові дві перевірки телеканалу «НАШ»

Facebook / НАШ

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення призначила ще дві додаткові перевірки телеканалу «НАШ».

Про це пише Укрінформ.

Першу перевірку проведуть на основі моніторингу за 3 лютого, коли телеканал транслював у прямому ефірі брифінг нардепа від ОПзЖ Вадима Рабіновича.

«Це публічна і резонансна справа. Я не буду повторювати ту кількість разів, коли вживалося слово «фашизм» і подібні речі… Це був прямий ефір, але ведучі передачі не спростували і не поставились критично до жодного висловлювання політика, щоб забезпечити надання глядачам достовірної і повної інформації, і, зокрема, не вжили жодних дій, щоб зупинити риторику, яка має ознаки мови ворожнечі», — зазначив член Нацради Максим Онопрієнко.

Другу перевірку проведуть на основі моніторингу за 4 лютого. Там було зафіксовано використання плашки зі словами «фашист» та «нацист» щодо лідера організації С14 Євгена Карася. У Нацраді наголосили, що Верховний суд не визнав цю організацію неонацистською. Також ведучі каналу не надали підтверджень інформації на плашках і не забезпечили альтернативну точку зору.

Водночас очільниця Нацради Ольга Герасим’юк також заявила, що висловлювання на телеканалі містять «жахливі речі» — і «так званий Голодомор», і звинувачення, що в Бабиному Яру євреїв вбивали саме українці.

«З цим треба розібратися. Багато розмов ходить у суспільстві про те, чи закриють «НАШ», чи не закриють. Я до цих розмов ставлюся відсторонено. Хочу, щоб усі звернули увагу на те, що реально відбувається в ефірі», — пояснила вона.