Нацрада оголосила попередження телеканалу «НАШ». Він транслював пресконференцію Путіна

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Нацрада оголосила попередження телеканалу «НАШ». Він транслював пресконференцію Путіна

скриншот / РБК

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення оголосила попередження телеканалу «НАШ» через трансляцію пресконференції Володимира Путіна.

Про це пише пресслужба Нацради.

Там зазначили, що під час пресконференції на каналі подавалася інформація про боротьбу Росії зі світовим тероризмом, неефективність міжнародних санкцій, позиції РФ щодо конфліктів у Сирії та Лівії, а також про її військово-технічні досягнення.

«Загалом всі теми висвітлювалися з позицій президента й уряду Російської Федерації. Оприлюднені наративи мали однобічний, пропагандистський характер і не були забезпечені збалансованими коментарями представників українського телеканалу, громадськості, гостей студії або експертів після завершення трансляції», — підкреслюють у Нацраді.

Там наголошують, що подача інформації була однобокою, суб’єктивною, без представлення інших точок зору. Також на каналі не було жодних спростувань поданої Путіним інформації.

«Оцінивши ефір телеканалу «НАШ» від 19 грудня 2020 року і зваживши на шкоду, яку несе суспільству поширення необ’єктивної односторонньої інформації, особливо з питань, що стосуються національної безпеки, Національна рада вирішила застосувати до ТОВ «НАШ 365» санкцію оголошення попередження», — підсумували в Нацраді.

  • Свою щорічну пресконференцію Володимир Путін провів 17 грудня. На ній він розповів про плани на наступні президентські вибори, отруєння Олексія Навального, прокоментував проблеми із водопостачанням в анексованому Криму та ситуацію з врегулюванням конфлікту на Донбасі.