Добкін розповів, як в 2014 році Ахметов допоміг йому під час арешту. Зараз підтримує «добрим словом»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Добкін розповів, як в 2014 році Ахметов допоміг йому під час арешту. Зараз підтримує «добрим словом»

Мусієнко Владислав / POOL / УНІАН

Ексмер Харкова та колишній очільник області Михайло Добкін розповів, що у 2014 році, коли йому оголосили підозру в «посяганні на територіальну цілісність України», єдиним, хто став на його захист, був олігарх Рінат Ахметов.

Про це Добкін заявив в інтерв’ю «Бабелю».

«Коли мене заарештували в березні 2014 року , він виявився єдиним, хто мене захистив. Він тоді сказав, що знає мене як патріота України, що я точно не міг би зазіхати на територіальну цілісність країни й що він готовий заплатити будь-яку заставу. Такі вчинки за таких обставин — вони не забуваються. Це ж не Коломойський, для якого люди — сміття», — сказав Добкін.

До цього, за його словами, з Ахметовим він зустрічався кілька разів на офіційних заходах, на підготовці до Євро-2012.

Разом з тим, він відкидає, що був «людиною Ахметова». «У нашій [Харківській] області в нього інтересів немає взагалі», — додав Добкін.

Також він додає, що підтримка Ахметова у нього є — «добрим словом». З олігархом продовжує спілкуватися, але не часто. «У нього немає підприємств у Харкові. Рінат не бере участі в моїй мерській кампанії ні фінансово, ні якось іще», — наголосив Добкін.

  • Михайло Добкін — колишній мер Харкова, ексочільник Харківської області та екснардеп. На початку березня 2014 року прокуратура оголосила Добкіну підозру в «посяганні на територіальну цілісність України». Через пів року ГПУ справу закрила, не знайшовши доказів провини.
  • У 2020 році Добкін зняв свою кандидатуру на виборах мера Харкова на користь Геннадія Кернеса. Після смерті Кернеса Добкін натякнув, що планує балотуватися знову.