Європейська дипломатія вважає Німеччину головною мішенню російської дезінформації в ЄС

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Європейська дипломатія вважає Німеччину головною мішенню російської дезінформації в ЄС

Herman / Flickr

Німеччина значно частіше ставала об’єктом російської дезінформації, як порівняти з іншими країнами Європейського Союзу. З кінця 2015 року проти Німеччини було здійснено понад 700 дезінформаційних атак, в той час як проти Франції — 300.

Про це йдеться в доповіді Європейської служби зовнішніх зв’язків, пише Deutsche Welle.

Згідно з доповіддю, Кремль проводить систематичну й масштабну кампанію з дезінформації проти Німеччини, що «покликано створити невпевненість і розлад» та надати російським чиновникам «простір для маневру».

«Жодну державу ЄС не атакують активніше за Німеччину», — зазначено в доповіді служби. За її даними, йдеться про політичні кампанії проти Берліну та про вплив прокремлівських медіа.

Використовуючи для аналізу публікації та виступи політиків, що перебувають у відкритому доступі, Європейська служба зовнішніх зв’язків встановила, що проти Італії було здійснено близько 170 дезінформаційних атак, проти Іспанії — лише 40. Проти Німеччини таких атак було значно більше.

«Кремль створює інтелектуальний образ Німеччини, в якому присутні кілька раціональних голосів на тлі хору ірраціональних», — йдеться в доповіді. Разом з тим Росія звинувачує Німеччину в ухиленні від діалогу.

Серед прикладів таких атак — звинувачення Німеччини в «інструктуванні» дружини ув’язненого опозиційного політика Олексія Навального Юлії та твердження про її таємне німецьке громадянство. У всіх подібних історіях Німеччину зображують як організатора антиросійських дій або ж нерозумну маріонетку.