Facebook видалятиме дезінформацію про всі вакцини

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Соціальна мережа Facebook заборонила дезінформацію про всі вакцини — після багатьох років поширення на її платформі шкідливих, необґрунтованих заяв про них. Про це компанія повідомила у прессрелізі.

У рамках своєї політики щодо дезінформації, повʼязаної з COVID-19, Facebook тепер буде видаляти повідомлення з неправдивими твердженнями про всі вакцини. Ці нові правила застосовуються до постів користувачів, а також до платної реклами, в яку вже було заборонено включати дезінформацію. Користувачі Instagram зіткнуться з такими ж обмеженнями.

«Ми негайно почнемо забезпечувати дотримання цієї політики, приділяючи особливу увагу сторінкам, групам і обліковим записам, які порушують ці правила. У найближчі тижні ми продовжимо розширювати наші обмеження», — сказав віцепрезидент Facebook Гай Розен.

Групи в Facebook створюють ефект ехокамери дезінформації і підживлюють рух противників вакцинації. Згідно з новою політикою, Facebook видалить групи, в яких користувачі неодноразово ділилися забороненим контентом щодо вакцин.

Facebook не вперше оновлює свою політику щодо контенту про коронавірус у міру розвитку пандемії. У квітні 2020 року вона почала додавати у повідомлення про COVID-19 панель фактів для боротьби з дезінформацією.

  • Якщо на сайті лідера онлайн-торгівлі Amazon зробити запит за словом «вакцина», в топі будуть посилання на антивакцинаторські книжки, що ставлять під сумнів ефективність та безпечність щеплень.