Чехія просить країни-сусіди прийняти хворих на коронавірус пацієнтів через критичну ситуацію в лікарнях

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Уряд Чехії офіційно звернувся до Німеччини, Швейцарії та Польщі з проханням прийняти десятки хворих на коронавірус пацієнтів через критичну ситуацію в лікарнях.

Про це пише Reuters.

Останніми тижнями у країні, в якій проживає трохи більше 10 мільйона людей, коронавірус почав активно поширюватися. Багато регіональних лікарень переповнені, тому пацієнтів змушені везти за десятки кілометрів до госпіталів, де є вільні місця.

За даними МОЗ країни станом на ранок 5 березня, до лікарень із коронавірусом госпіталізували 8 153 пацієнти, із них 1 735 потребують інтенсивної терапії.

«У деяких регіонах лікарні вичерпали свої можливості, і вони більше не можуть надавати належну допомогу або приймати нових пацієнтів без сторонньої допомоги», — зазначив міністр охорони здоров’я Ян Блатни.

  • Президент Чехії Мілош Земан звернувся до президента Росії Володимира Путіна з проханням почати поставки в країну вакцини «Супутник V».
  • Уряд Чехії обмежив можливість пересування людей по всій країні через значну кількість заражень мутованим коронавірусом. Обмеження діятимуть з 1 березня і триватимуть щонайменше три тижні. В цей період людям дозволять залишати райони, де вони мешкають, лише як виняток — поїздки на роботу, до лікаря, органів влади та до родичів, які потребують піклування.