Через стрімке поширення коронавірусу уряд Чехії обмежив пересування громадян по країні

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Через стрімке поширення коронавірусу уряд Чехії обмежив пересування громадян по країні

Gabriel Kuchta / Getty Images

Уряд Чехії обмежив можливість пересування людей по всій країні через значну кількість заражень мутованим коронавірусом.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Обмеження діятимуть з 1 березня і триватимуть щонайменше три тижні. В цей період людям дозволять залишати райони, де вони мешкають, лише у виняткових випадках. Серед них — поїздки на роботу, до лікаря, органів влади та до родичів, які потребують піклування. Для цього люди повинні будуть показати відповідні докази. Прогулянки та заняття спортом у вільний час дозволятимуться лише у межах власного міста, а покупки — в межах свого району проживання.

У пʼятницю парламент Чехії знову продовжив надзвичайний стан на місяць, починаючи з 28 лютого. З минулого року в країні вже діє комендантська година, обмеження на збори, а ресторани залишаються закритими.

Як пише видання, цього тижня премʼєр-міністр Андрій Бабіш попередив, що ситуація в лікарнях, зокрема у відділеннях реанімації, наблизиться до «повної катастрофи», якщо кількість заражень не почне зменшуватися. Через це уряд у Празі погодився на переговори з Німеччиною і Польщею щодо транспортування до цих країн інфікованих на коронавірус людей, яким потрібне лікування в реанімаціях.

За минулу добу в країні підтвердили понад 14 тисяч нових заражень коронавірусом. Загальна кількість інфікувань у Чехії вже перевищує 1,2 мільйона, а кількість смертей через ускладнення, викликані цим вірусом, складає майже 20 тисяч. Всього ж у країні проживає близько 10,7 мільйона людей.

  • Раніше жителів Чехії зобовʼязали носити в громадських місцях респіратори типу FFP2.
  • Уряд Чехії через поширення COVID-19 до середини лютого закривав кордон для іноземців.