Німеччина закрила кордони з Австрією та Чехією через нові штами коронавірусу. Італія посилила правила перевірки

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Німеччина у ніч проти 14 лютого закрила кордони з Чехією та Австрією, щоб зупинити поширення південноафриканського штаму коронавірусу.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Як зазначають, поліція виставила пости на прикордонних переходах між Баварією та Саксонією, а також Чехією і австрійською федеральною землею Тироль. Правоохоронці зупиняють автомобілі та перевіряють у водіїв мету подорожі.

До того ж зупинено рух потягів та автобусів через кордони.

Поліція дозволяє перетинати кордон лише тим, хто працює у медичній сфері або на підприємствах «критичної інфраструктури», а також водіям вантажівок і тим, хто їде на похорон. До того ж правоохоронці пропускають лише за умови наявності негативного тесту на коронавірус.

Окрім цього, Італія посилила правила перевірки людей, які приїжджають з Австрії. Зокрема, з неділі, 14 лютого, усі, хто пробули в Австрії понад 12 годин — навіть транзитом, — повинні на кордоні надати негативний тест на коронавірус, зроблений не більш ніж за 48 годин до прибуття на кордон. В Італії туристи мають відбути двотижневий карантин, після якого повинні зробити ще один тест.

За даними Інституту імені Роберта Коха, у Німеччині за останню добу виявили 6 114 нових випадків зараження коронавірусом, 218 хворих померли. Загалом від початку пандемії в країні зареєстрували 2 334 561 хворих, померли 64 960 осіб.