«Починати все спочатку». Меркель припустила, що вакцинуватися від коронавірусу доведеться щороку

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Починати все спочатку». Меркель припустила, що вакцинуватися від коронавірусу доведеться щороку

European People's Party / Flickr

Канцлер Німеччини Ангела Меркель припустила, що в майбутньому населенню доведеться вакцинуватися від коронавірусу щороку.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

«Можливо, нам доведеться робити собі щеплення багато років. Це схоже на вакцину від грипу, коли ви кожен раз щороку вакцинуєтеся проти нової мутації», — пояснила Меркель.

Вона також попередила, що в разі появи нового виду коронавірусу, проти якого не будуть діяти вже розроблені вакцини, доведеться «починати все спочатку». «Якщо цей вірус продовжуватиме змінюватися, у нас буде ще одна проблема. Якщо, наприклад, зʼявиться мутація, на яку вакцина не діє, то ми почнемо все спочатку», — пояснила Меркель.

Раніше газета The New York Times проаналізувала дані щодо вакцинації з урядових джерел, які зібрав проєкт Our World in Data Оксфордського університету. Зʼясувалося, що людям вже ввели понад 85 мільйонів доз, або 1,1 дози на кожні 100 осіб. При цьому різниця у програмах вакцинації помітна як на рівні країн, так і на рівні континентів. Наприклад, найбільшу кількість населення вакцинували в Ізраїлі (якщо порівнювати країни) і в Північній Америці (якщо порівнювати континенти).