У Німеччині локдаун продовжили до 7 березня

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

У Німеччині продовжили режим локдауну, запроваджений через стрімке зростання кількості хворих на коронавірус, до 7 березня.

Про це повідомили у пресслужбі Федерального уряду після наради канцлера Німеччини Ангели Меркель з очільниками урядів федеральних земель.

Згідно з рішенням уряду, продовжать діяти обмеження на приватні зустрічі — у гості може прийти лише одна людина. У громадському транспорті і під час відвідання магазинів обовʼязково потрібно носити хірургічні маски або маски стандартів KN95 або FFP2.

Зачиненими залишаються магазини (крім продуктових), спортивні клуби і салони краси, басейни, музеї і театри, ресторани і бари.

Водночас з 1 березня перукарням можуть дозволити працювати — за умови дотримання гігієнічних вимог.

Продовжать вчитися у дистанційному режимі школярі. Проте федеральні землі зможуть самі ухвалити рішення про поступове повернення до очного навчання і відкриття дитячих садочків.

Також у регіонах зможуть дозволяти працювати магазинам, музеям та галереям (одна людина на 20 квадратних метрів) — якщо на 100 тисяч жителів будуть фіксувати до 35 випадків нових інфікувань.

Ангела Меркель та керівники урядів федеральних земель домовилися провести ще одну зустріч 3 березня.