В Україні виявили два випадки «британського» штаму коронавірусу

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
В Україні виявили два випадки «британського» штаму коронавірусу

Matryx / Pixabay

В Україні вже офіційно підтвердили два випадки так званого британського штаму коронавірусу, який вважається більш заразним, ніж його попередня версія.

Про це повідомляє «Сегодня».

Новий штам виявили у двох хворих з Івано-Франківська, повідомили в Інституті епідеміології та інфекційних хвороб. Зараз вони перебувають під наглядом медиків. Лікарі зазначають, що щеплення від COVID-19 можуть уберегти від цього штаму.

«Щодо «британського», то воно спрацює як треба. Що стосується інших штамів — тут треба дивитися. Люди, які будуть щеплені, не захворіють «британським». А якщо вони захворіють «південно-африканським», хтось із них, то хвороба пройде легко. І ніхто з них не помре», — сказала вірусолог Алла Мироненко.

У грудні минулого року Велика Британія повідомила про новий штам коронавірусу, який отримав назву В1525. У нього 22 зміни в генетичному коді, за попередніми даними, він передається на 70% швидше і заражає набагато більше дітей, ніж попередні. Мутований штам уже поширився за кордон. Вакцина від коронавірусу компаній Pfizer і BioNTech ефективна проти нього.