Справа Стерненка: поліція заперечує тиск на іншого фігуранта — Демчука

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

В одеській поліції запевняють, що не тиснули на Руслана Демчука — другого фігуранта справи, у якій засудили активіста Сергія Стерненка.

Про це пише пресслужба місцевої поліції.

«Офіційно заявляємо: інформація адвокатів щодо тиску поліцейських на засудженого Руслана Демчука не відповідає дійсності, адже поліцейські не проводили жодних слідчих дій в Одеському СІЗО», — пояснили там.

У зв’язку з цим у поліції назвали таку інформацію «безпідставною і маніпулятивною».

Раніше адвокати Сергія Стерненка заявили, що другого засудженого у справі про нібито викрадення людини — Руслана Демчука змушували свідчити проти активіста. За словами адвокатів, вони вимагали від Демчука дати свідчення проти Стерненка, а натомість — обіцяли змінити запобіжний захід, вплинувши на прокурора.

  • 23 лютого Приморський суд Одеси засудив Сергія Стерненка до 7 років і 3 місяців позбавлення волі з конфіскацією половини майна за нібито організацію викрадення у 2015 році Сергія Щербича, члена партії «Довіряй ділам» одеського мера Геннадія Труханова. Стерненко начебто організував викрадення Щербича, щоб заволодіти його коштами — 300 гривнями. Справа ґрунтується лише на свідченнях Щербича.
  • Стерненко провину заперечує і називає це розправою за проукраїнську позицію і критику. Його підтримали депутати «Голосу», низка правозахисних організацій, активісти та багато інших.