Під санкції США потрапили директор ФСБ, заступники міністра оборони та інші. Мінфін опублікував список

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Міністерство фінансів США оприлюднило список російських фізосіб і організацій, які 2 березня потрапили під санкції за отруєння і вирок опозиціонеру Олексію Навальному.

До списку санкцій увійшли перший заступник керівника Адміністрації президента РФ Сергій Кирієнко, директор ФСБ Олександр Бортніков, заступники міністра оборони Олексій Криворучко і Павло Попов, директор ФСВП Олександр Калашников, генпрокурор Ігор Краснов і начальник управління президента РФ з внутрішньої політики Андрій Ярин.

Їхні активи в США заморожуються, а громадянам США заборонено вести з ними справи.

Санкції вводяться також проти 27-го Наукового центру і 33-го Центрального науково-дослідного випробувального інституту Міністерства оборони РФ, а також Державного науково-дослідного інституту органічної хімії і технології. Співпраця з ними заборонена.

Крім того, в заяві держсекретаря Ентоні Блінкена сказано, що Росія внесена до списку країн, яким відмовляють у експорті оборонних технологій. Певні винятки зроблять для космічної галузі, але всього на шість місяців.

США також вводять заборону на надання Росії кредитів американськими урядовими фінансовими організаціями через застосування хімзброї.