МЗС привітало санкції проти Росії через Навального — сподівається, що їх застосовуватимуть і за порушення в Криму

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Міністерство закордонних справ привітало рішення Європейського Союзу вперше застосувати нові санкції проти чотирьох російських посадовців за порушення прав людини в Росії.

Про це повідомляє пресслужба МЗС.

«Рішення ЄС вкотре демонструє, що захист прав людини залишається безумовним пріоритетом зовнішньої політики Євросоюзу», — йдеться у заяві.

МЗС також звернуло увагу, що новий санкційний режим запрацював у дуже стислі терміни. «Він може стати додатковим ефективним інструментом для боротьби нашої держави з грубими порушеннями прав людини на тимчасово окупованих територіях України, відновлення її територіальної цілісності у міжнародно визнаних кордонах», — наполягають у МЗС.

Міністерство також розраховує, що новий санкційний режим ЄС також буде застосований проти осіб, винних у придушенні фундаментальних прав і свобод на території тимчасово окупованих Криму та Севастополя.

  • 2 березня Євросоюз увів санкції проти Росії у відповідь на арешт Навального. Під санкціями опинилися чотири людини — всі очільники силових відомств Росії.
  • США слідом за Євросоюзом ввели санкції проти семи високопосадовців Росії через отруєння опозиціонера Олексія Навального, який зараз відбуває покарання в колонії. Також під санкції потрапили 14 організацій, які займаються виробництвом біологічної та хімічної зброї.