США слідом за ЄС ввели санкції проти Росії за отруєння Навального. Це тільки початок

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

США слідом за Євросоюзом ввели санкції проти семи високопосадових осіб Росії через отруєння опозиціонера Олексія Навального, який зараз відбуває покарання в колонії. Також під санкції потрапили 14 організацій, які займаються виробництвом біологічної та хімічної зброї.

Про це повідомляють Reuters і ТАСС з посиланням на телефонний брифінг представника адміністрації США.

Імена фізосіб і назви організацій поки не називають. Вони незабаром мають зʼявитися в федеральному реєстрі. Представник адміністрації зазначив, що в списку організацій 13 комерційних компаній (девʼять з Росії, три з Німеччини, одна зі Швейцарії), а також державний дослідницький інститут РФ.

Американська сторона прямо звинуватила ФСБ в отруєнні Навального «Новачком». Дані американської розвідки дозволяють це стверджувати «з високим ступенем впевненості».

Білий дім оголосив, що ці заходи — лише перший етап санкцій проти Росії. У найближчі тижні будуть ще санкції за трьома аспектами — втручання у вибори США, хакерські атаки на відомства США через ПЗ SolarWinds і винагорода талібам за вбивство американських солдатів в Афганістані.