«Слуга народу» оголосила дату з’їзду партії. На ньому хочуть змінити систему управління політсилою

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
«Слуга народу» оголосила дату з’їзду партії. На ньому хочуть змінити систему управління політсилою

Соколовська Інна / УНІАН

Партія «Слуга народу» проведе з’їзд політсили 13 березня у Києві. У ньому візьмуть участь народні депутати, а також депутати місцевих рад від партії і делегати від кожної з областей. Місце проведення і точний час поки не називають.

На сайті політсили вказують, що на порядку денному — організаційні і програмні питання. Серед них називають обговорення нової редакції статуту партії та проведення виборів до керівних органів на його основі. Також планують обговорити новий партійний документ — доктрину, яка «поєднає у собі засадничі та практичні питання майбутньої діяльності партії».

«Ми розглянемо питання змін у системі управління партією. Хочемо зробити її більш сучасною, яка реально об’єднає людей, котрі прийматимуть політичні рішення — як на місцях, так і в центральній владі», — додав глава партії Олександр Корнієнко.

  • 2 березня у «Слузі народу» повідомили про створення молодіжного крила партії — «Зе!Молодіжка». Її координатором обрали нардепа Олександра Санченка.
  • Напередодні стало відомо, що НАЗК зупинило держфінансування партії «Слуга народу» — їй закидають різні порушення, зокрема, підробку документів. У партії кажуть, що поки зʼясовують причини зупинки фінансування.
  • Раніше «Схеми» повідомляли, що громадська організація «Центр трансатлантичної взаємодії та діалогу», засновниками якої є помічники нардепів з фракції «Слуга народу», у лютому підписала контракт з американською компанією Finsbury Glover Hering. Її лобісти мають надавати «стратегічне консультування та підтримку» цій ГО та партії «Слуга народу». Вартість послуг компанії складе $50 тисяч на місяць. У «Слузі народу» не змогли пояснити, хто фінансує лобістів партії у США та Євросоюзі.