«Меморандум партії з ГОшкою». У «Слузі народу» не змогли пояснити, хто фінансує її лобістів у США та ЄС

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Меморандум партії з ГОшкою». У «Слузі народу» не змогли пояснити, хто фінансує її лобістів у США та ЄС

Кузьмін Олександр / УНІАН

У «Слузі народу» не змогли пояснити, хто фінансує лобістів інтересів партії у США та Євросоюзі.

Про це повідомляє проєкт «Схеми: Корупція в деталях».

Голова партії й перший заступник голови фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко повідомив, що контракт з американськими лобістами з Finsbury Glover Hering був підписаний не в інтересах партії.

«Ми нікого не наймали, і партія до цього має опосередкований стосунок. Це була угода про співробітництво або якийсь меморандум між фракцією за підписом Давида Арахамії і певною громадською організацією», — сказав Корнієнко.

Своєю чергою, голова фракції Давид Арахамія заявив, що взагалі не знає про витрати цих лобістів. «У нас є меморандум про співпрацю з ГОшкою [громадською організацією], яка займається просуванням інтересів України по всьому світу, в тому числі в Європі, в Америці, таке інше. А яких вони там використовують лобістів, або якихось адвокатів, адвокасі роблять — то ми в це не втручаємося жодним чином. Ми ніяк не фінансуємо цей процес, ніяким чином», — підкреслює він.

На уточнення щодо джерел фінансування послуг лобістів, Арахамія повідомив: «Після того, як вийшов матеріал в ЗМІ, то я зателефонував, перепитав, яке джерело походження цих коштів. Вони запевнили, що там немає ніяких коштів олігархів, великого бізнесу, це все донейшни».

Корнієнко також пообіцяв, що у разі, якщо зʼясується, що партія фінансувала цих лобістів, цей факт обовʼязково знайде своє відображення у фінансовому звіті для Національного агентства із питань запобігання корупції.

  • Раніше «Схеми» зʼясували, що громадська організація «Центр трансатлантичної взаємодії та діалогу», засновниками якої є помічники народних депутатів з фракції «Слуга народу», у лютому підписала контракт з американською компанією Finsbury Glover Hering. Її лобісти мають надавати «стратегічне консультування та підтримку» цій ГО та партії «Слуга народу». Вартість послуг компанії складе $50 тисяч на місяць.