Вінницька, Житомирська та інші. Санлікар Ляшко назвав сім областей, які незабаром можуть потрапити до «червоної» зони

Автор:
Костя Войтенко
Дата:
Вінницька, Житомирська та інші. Санлікар Ляшко назвав сім областей, які незабаром можуть потрапити до «червоної» зони

Кабінет міністрів України / УНІАН

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив, що одразу сім областей України можуть невдовзі потрапити до так званої «червоної» зони, де діятимуть посилені карантинні обмеження. Про це він написав у суботу, 27 лютого, на своїй сторінці у Facebook після засідання Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС).

Ляшко зауважив, що з 1 березня до «червоної» зони потрапить Чернівецька область. На її території діятимуть обмеження, як і під час жорсткого зимового карантину. Ляшко також підкреслив, що тенденції поширення захворюваності в області залишаються «невтішними».

«Тижневі темпи зростання кількості пацієнтів у «ковідних» лікарнях пришвидшилися з 15% до 25%. Щодня в ці лікарні госпіталізують на 50—60% більше пацієнтів, ніж виписують. Середня зайнятість усіх типів ліжок «ковідних» лікарень у Чернівецькій області складає 60%. Незважаючи на те, що забезпеченість ліжками в регіоні значно перевищує середню по країні, окремі типи ліжок, наприклад реанімаційні ліжка, зайняті наразі на 55% на рівні області», — написав він.

Ляшко також повідомив, що у Вінницькій, Донецькій, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Луганській та Тернопільській областях «помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки. Тобто ці області потенційно також можуть найближчими днями перевести на «червоний» рівень.