Зеленський замінив представника України в соціально-економічній підгрупі ТКГ

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Зеленський замінив представника України в соціально-економічній підгрупі ТКГ

Пресслужба президента України

Президент Володимир Зеленський замінив представника української делегації в соціально-економічній підгрупі Тристоронньої контактної групи.

Про це йдеться в указі президента № 80/2021.

Зі складу ТКГ вивели заступницю глави ОП Андрія Єрмака Юлію Свириденко. Замість неї представником України стане радниця Офісу президента Вікторія Страхова.

  • Перший президент України, очільник української делегації у Тристоронній контактній групі (ТКГ) з врегулювання конфлікту на Донбасі Леонід Кравчук заявив, що для досягнення успіху в переговорах щодо Донбасу потрібно внести зміни в «основні концептуальні позиції» та перенести місце зустрічі з Мінська, оскільки Білорусь залежна від Росії.
  • 5 листопада українська делегація у Тристоронній контактній групі оприлюднила «План спільних кроків», який Україна підготувала для ТКГ. Його мета — припинити війну на Донбасі.
  • Кравчук, зокрема, заявив про наміри на початку 2021 року завершити на Донбасі війну, щоб 31 березня 2021 року провести там місцеві вибори. Одним із ключових моментів для цього є повернення кордону з Росією під контроль України. Також він наголосив, що Україна в рамках Закону про особливий статус Донбасу буде пропонувати створити вільну економічну зону на Донбасі.