Нардеп Лерос заявив, що за ним стежив співробітник СБУ. Там заперечують — чоловіка звільнили зі спецслужб у 2014 році

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Нардеп Лерос заявив, що за ним стежив співробітник СБУ. Там заперечують — чоловіка звільнили зі спецслужб у 2014 році

УНІАН

Нардеп Гео Лерос заявив, що за ним стежать співробітники Служби безпеки України, і оприлюднив фото документів нібито одного з них. У спецслужбі заперечують стеження.

Про це Лерос повідомив у Facebook.

Нардеп розповів про затримання «співробітника СБУ» і пообіцяв надати подробиці згодом. «Чекаємо з адвокатом на оперативну групу, фіксуємо і відкриваємо кримінальну справу», — написав він.

Лерос також опублікував копію посвідчення підполковника СБУ, яке начебто мав при собі чоловік, що стежив за ним. Посвідчення вже недійсне — його термін завершився наприкінці 2014 року. Також Лерос оприлюднив фото нібито звіту зі стеженням за ним, в якому йдеться про те, о котрій годині та куди нардеп їздив.

У СБУ в коментарі «Українській правді» заявили, що не мають відношення до групи людей, які нібито стежили за Леросом. Там зазначили, що Євген Золотов, посвідчення якого мав при собі чоловік, був звільнений із лав спецслужби у 2014 році.

Співробітники Нацполіції, які прибули на виклик, повідомили ЗМІ, що Золотов не зміг пояснити, для чого фотографував та знімав на відео Лероса.

  • 29 березня 2020 року Лерос оприлюднив відео, де брат глави Офісу президента Денис Єрмак обговорює питання призначення на різні державні посади. На відео з прихованої камери Єрмак говорить про те, як просуваються «потрібні» законопроєкти у Верховній Раді, посади в Київській митниці та компанії «Укрзалізниця».
  • На одному з відео Денис Єрмак начебто проводить співбесіду з людиною, яка говорить, що претендує на посаду заступника міністра інфраструктури і хоче керувати компанією «Укрзалізниця». На іншому відео чоловік розповідає, що у нього є «хороша дівчинка, яка хоче очолити Національний комплекс «Експоцентр України».
  • Увечері 28 серпня Лерос заявив, що йому підпалили автомобіль. Поліція почала розслідування.
  • 1 вересня з трибуни Верховної Ради Лерос звинуватив президента у «злитті зі старою системою» і порушенні передвиборчих обіцянок. Того ж дня його виключили з фракції. Лерос заявив, що це сталося за розпорядженням Зеленського, хоча сам президент це спростовує.
  • 2 жовтня Лерос опублікував обіцяні плівки, на яких нібито записані розмови «смотрящего за Києвом» Дениса Комарницького із заступником голови фракції «Слуга народу» Миколою Тищенком. Перед цим Лерос намагався увімкнути ці плівки у парламенті, стверджуючи, що отримав їх від офіцера СБУ. Тоді нардеп також заявив, що на нього нібито готують напад Тищенко та Комарницький. 16 жовтня Тищенко подав позов проти Лероса.