На Донбасі розпочалася вакцинація від коронавірусу військових у зоні ООС

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
На Донбасі розпочалася вакцинація від коронавірусу військових у зоні ООС

Facebook / Операція об'єднаних сил

У зоні Операції об’єднаних сил почали вакцинувати від коронавірусу українських військових. Туди прибула перша партія із 7 200 доз.

Про це пише пресцентр ООС.

«Сьогодні до 66-го військового госпіталю надійшла перша партія вакцини для профілактики коронавірусної інфекції COVID-19 — AstraZeneca, у кількості 7 200 доз. І вже сьогодні лікарі розпочали вакцинацію особового складу госпіталю, а також окремої автосанітарної роти», — йдеться в повідомленні.

Завтра мобільні бригади у складі лікаря-анестезіолога, лікаря-терапевта і медичної сестри почнуть виїжджати безпосередньо до підрозділів для вакцинації бійців ЗСУ.

  • Із 24 лютого в Україні стартувала кампанія з вакцинації препаратом Oxford-AstraZeneca (Covishield), який доставили напередодні. Уже з ранку середи 11 автомобілів із вакциною вирушили в області, щоб доставити її туди. Через особливості логістики деякі міста та області отримали вакцину раніше за інші.
  • За добу після початку вакцинації проти коронавірусу в Україні першою дозою були щеплені 159 людей.
  • Наразі Україна домовилася про постачання понад 17 мільйонів доз вакцин від коронавірусу різних виробників. Першу партію з 500 тисячами доз вакцини компанії AstraZeneca отримали 23 лютого. Очікується ще 1,5 мільйона доз цієї ж компанії. Також уряд придбав 10 мільйонів доз вакцини від коронавірусу компанії Novavax і майже 2 мільйони доз вакцини китайської компанії Sinopharm. Водночас за COVAX Україна розраховує отримати 117 тисяч доз вакцини Pfizer і до 4 мільйонів доз вакцини AstraZeneca.