Кабмін повністю заборонив пасажирські перевезення у «червоних» карантинних зонах

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Кабінет міністрів посилив карантинні заходи у «червоних» зонах. Там заборонять майже усі пасажирські перевезення.

Про це пише пресслужба уряду.

«Всім нам відомо про ситуацію, яка відбувається на Франківщині і розгортається по окремих регіонах і територіях України. У зв’язку з цим ми пропонуємо запровадити обмежувальні заходи щодо перевезення пасажирів пасажирським транспортом та внести зміни до постанови № 1236, відповідно до яких на території регіонів, де встановлений «червоний» рівень епідемічної небезпеки, додатково до обмежувальних протиепідемічних заходів забороняються регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення автомобільним, залізничним транспортом, міським електротранспортом та метрополітеном», — заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Також заборону введуть на перевезення легковими автомобілями, де кількість пасажирів буде перевищувати 5 осіб. Таким чином в уряді вирішили заборонити роботу маршрутних таксі.

Водночас Кабмін дозволив перевезення службовими авто. У такому транспорті дозволять возити пасажирів лише за кількістю місць для сидіння, і всі вони обов’язково мають бути у масках. Окремо організатори таких перевезень мають щонайменше за 2 дні до початку повідомити Нацполіцію про маршрут.

«Дозволяються перевезення спеціальними залізничними рейсами у внутрішньому сполученні, рішення щодо яких приймається в кожному окремому випадку відповідно до заявки обласних державних адміністрацій за погодженням з Мінінфраструктури та МОЗ, а також у приміському сполученні, рішення щодо яких приймається облдержадміністраціями», — зазначили в уряді.

За словами прем’єра Дениса Шмигаля, запрацюють нові обмеження через 7 днів.