«Бритіш Американ Тобакко» виграла апеляцію на рішення АМКУ оштрафувати одну з її компаній на 450 млн грн

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Бритіш Американ Тобакко» виграла апеляцію на рішення АМКУ оштрафувати одну з її компаній на 450 млн грн

Lindsay Fox / Flickr

Тютюнова компанія «Бритіш Американ Тобакко» виграла апеляцію на рішення Антимонопольного комітету оштрафувати компанію на 450 млн гривень.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Напередодні Північний апеляційний господарський суд задовольнив скаргу компанії «В. А. Т. — Прилуки», яка належить «Бритіш Американ Тобакко».

«Суд апеляційної інстанції уважно дослідив докази і факти у справі і переконався в хибній правовій позиції суду першої інстанції та безпідставності кваліфікацій Антимонопольного комітету України, на чому ми раніше неодноразово наголошували», — йдеться у повідомленні.

Компанія впевнена, що такі рішення є запорукою стабільного функціонування правової держави в Україні та потужним позитивним сигналом інвесторам з усього світу, які планують інвестувати в економіку України.

  • У жовтні 2019 року АМКУ наклав штраф у розмірі 6,5 мільярда гривень на тютюнового дистрибʼютора «Тедіс» і чотирьох виробників сигарет, серед яких «Бритіш Американ Тобакко Сейлз енд Маркетинг Україна». АМКУ заявив, що компанії вступили у змову, унаслідок якої «Тедіс» монополізував ринок. Усі компанії звернулися до суду.
  • У липні 2020 року тютюнова група компаній «Імперіал Тобакко» заплатила рекордний штраф за позовом Антимонопольного комітету (АМКУ) — 460 мільйонів гривень — через порушення конкуренції.
  • У грудні тютюнова компанія Philip Morris International подала позов про двосторонній інвестиційний арбітраж проти України через рішення Антимонопольного комітету.
  • Окремо «Бритіш Американ Тобакко Сейлз енд Маркетинг Україна» програла апеляцію на штраф у 80 мільйонів гривень, накладений на неї Антимонопольним комітетом.