«Бритіш Американ Тобакко Україна» програла апеляцію на штраф у 80 млн гривень. Компанія піде до міжнародного суду

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Бритіш Американ Тобакко Україна» програла апеляцію на штраф у 80 млн гривень. Компанія піде до міжнародного суду

Unsplash / Sajjad Zabihi

Тютюнова компанія «Бритіш Американ Тобакко Сейлз енд Маркетинг Україна» програла апеляцію на штраф у 80 мільйонів гривень, накладений на неї Антимонопольним комітетом.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Скаргу розглядав Північний апеляційний господарський суд. Компанія не погоджується із цим рішенням, вважаючи його необґрунтованим. «Суд не дослідив належним чином усі докази у справі, не надав належної правової оцінки фактам і нормам застосовного законодавства», — йдеться в заяві.

Також у компанії додали, що такі рішення підривають будь-які плани інвестицій в економіку України та завдають необґрунтованої шкоди репутації. «Тому наразі ми розглядаємо можливість звернутися до міжнародного арбітражу», — резюмували в компанії.

  • У жовтні 2019 року АМКУ наклав штраф у розмірі 6,5 мільярда гривень на тютюнового дистрибʼютора «Тедіс» і чотирьох виробників сигарет, серед яких «Бритіш Американ Тобакко Сейлз енд Маркетинг Україна». АМКУ заявив, що компанії вступили у змову, унаслідок якої «Тедіс» монополізував ринок. Усі компанії звернулися до суду.
  • У липні 2020 року тютюнова група компаній «Імперіал Тобакко» заплатила рекордний штраф за позовом Антимонопольного комітету (АМКУ) — 460 мільйонів гривень — через порушення конкуренції.
  • У грудні тютюнова компанія Philip Morris International подала позов про двосторонній інвестиційний арбітраж проти України через рішення Антимонопольного комітету.