Вирок Стерненку: організатори мітингу на підтримку активіста оголосили безстрокову акцію протесту біля Офісу президента

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Вирок Стерненку: організатори мітингу на підтримку активіста оголосили безстрокову акцію протесту біля Офісу президента

В'ячеслав Ратинський / УНІАН

Організатори мітингу на підтримку активіста Сергія Стерненка оголосили нову акцію протесту у Києві біля Офісу президента — вона відбудеться у суботу, 27 лютого.

Про це повідомляється на сторінці Telegram-каналу Стерненка.

«Ми не збираємось зупинятися і оголошуємо безстрокову акцію протесту, яка триватиме до того моменту, поки Сергій Стерненко не буде на волі. Ви потрібні у Києві. Субота, 12:00, Офіс президента», — йдеться у повідомленні.

Також організатори запевнили, що залишатимуться на Банковій «стільки, скільки потрібно».

«Сьогодні 7 років дали кожному з нас... Влада не до кінця зрозуміла, що часи безправʼя та свавілля закінчуються», — додали активісти.

Окрім цього, організатори мітингу подякували людям, які вийшли на багатотисячні акції на підтримку Стерненка у всій Україні та за кордоном.

  • Приморський суд Одеси засудив Сергія Стерненка до 7 років та 3 місяців увʼязнення з конфіскацією майна за нібито організацію викрадення у 2015 році депутата Комінтернівської райради Сергія Щербича. Потерпілий стверджував, що приїхав на зустріч зі Стерненком, який разом із соратником Русланом Демчуком заштовхали його до авто і відвезли в підвал, де катували. Від депутата, зокрема, вимагали відмовитись від мандата. Щербичу також нібито погрожували фізичною розправою.
  • Правоохоронці спершу не повідомляли про осіб, причетних до злочину. Лише за п’ять місяців Стерненку та Демчуку вручили підозри. Їх затримали й заарештували, однак пізніше випустили з-під варти. Справу передали в суд для розгляду по суті ще в 2016 році. Потерпілий не з’являвся в суд.
  • Захист Стерненка вказував на процесуальні порушення під час процесу. Зокрема, суддя цитував свідка, якого в суді не допитували. Після оголошення вироку депутати з фракції «Голос» почали збирати підписи за відставку генерального прокурора Ірини Венедіктової.
  • Після вироку Стерненку під Приморським судом в Одесі почалися протести, там запалили фаєри. Сам активіст наголосив, що це рішення продиктовано з Офісу президента, вважає себе невинним, а справу — політично вмотивованим переслідуванням. У низці міст України після оголошення вироку почалися акції протесту на підтримку активіста.