Politico: Байден готує свої перші санкції проти Росії. Вони стосуватимуться отруєння Навального

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Politico: Байден готує свої перші санкції проти Росії. Вони стосуватимуться отруєння Навального

jlhervàs / Flickr

Адміністрація Джо Байдена готує пакет санкцій проти Росії за отруєння опозиціонера Олексія Навального.

Про це пише Politico.

За даними видання, обмеження будуть синхронізовані із санкціями Європейського Союзу. Неназваний високопосадовець з адміністрації Байдена відмовився розкрити деталі цих санкцій, але зазначив, що «розглядаються всі доступні варіанти». «Досить сказати, що ми не будемо спокійно спостерігати за цими порушеннями прав людини», — додав посадовець.

Видання зазначає, що адміністрація Байдена розроблятиме свої рішення на основі проєкту санкцій, який готувала ще адміністрація Дональда Трампа. Команда експрезидента пропонувала обмеження відповідно до закону Магнітського проти осіб, причетних до увʼязнення Навального, і санкції відповідно до закону про контроль над хімічною та біологічною зброєю. Серед іншого пропонувалося заморозити активи низки російських посадовців, а також відкликати їхні візи й обмежити експорт в Росію певних товарів подвійного призначення, які можуть бути використані для виробництва зброї масового знищення.

  • Міністри закордонних справ країн-членів ЄС на зустрічі дали «зелене світло» для запровадження санкцій проти Росії за отруєння опозиціонера Олексія Навального.
  • Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Кремль готовий до розриву відносин з Євросоюзом, якщо проти Росії будуть введені санкції, які «зачеплять важливі та чутливі економічні сфери».