У Грузії затримали лідера опозиційної партії, заснованої Саакашвілі. Силовики взяли штурмом офіс політсили

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
У Грузії затримали лідера опозиційної партії, заснованої Саакашвілі. Силовики взяли штурмом офіс політсили

Sputnik Грузія

У Тбілісі поліція затримала лідера опозиційної партії «Єдиний національний рух» (створеної Міхеілом Саакашвілі) Никанора Мелію. Про це повідомляє «Эхо Кавказа».

Силовики взяли штурмом офіс політсили, де перебував опозиціонер разом з соратниками, і застосували перцевий газ. Спецоперація вже завершена, під час неї затримали ще кількох осіб.

Кадри затримання показали на грузинському телеканалі.

Посольство США в Грузії вже відреагувало на затримання Мелії. У диппредставництві наголосили, що глибоко стурбовані рішенням грузинського уряду затримати опозиціонера. «Сьогодні Грузія відступила на своєму шляху до зміцнення демократії в євроатлантичної сімʼї націй», — підкреслили у посольстві.

Прокуратура звинувачує Мелію, який став головою ЄНР в кінці минулого року, в «організації, керівництві та участі у груповому насильстві» під час акції протесту перед будівлею парламенту в ніч проти 21 червня 2019 року. 17 лютого суд змінив опозиціонеру запобіжний захід із застави на арешт, а перед тим парламент призупинив його депутатську недоторканність.

Після цього 18 лютого на той час премʼєр-міністр Георгій Гахарія подав у відставку. Він заявив про розбіжності з командою правлячої партії «Грузинська мрія» щодо виконання рішення суду стосовно Мелії.

22 лютого парламент Грузії затвердив новий уряд на чолі з Іраклі Гарібашвілі, який вже вдруге став прем’єром. Він назвав Мелію «криміналом» і анонсував виконання рішення суду щодо нього.