В Україні виявили понад 6,5 тисячі нових випадків коронавірусу. Найбільше в Івано-Франківській області

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Plastifikator x «Бабель»

В Україні за минулу добу, 18 лютого, коронавірус виявили у 6 531 людини, що майже на триста хворих більше, ніж днем раніше. Серед тих, хто захворів, — 418 дітей та 285 медпрацівників.

Про це повідомив міністр охорони здоровʼя Максим Степанов.

Також за минулу добу зафіксували 120 летальних випадків. Одужали 5 857 осіб. Протягом доби госпіталізували 2 304 хворих.

Найбільшу кількість підтверджених випадків за добу зареєстрували в Івано-Франківській (753), Вінницькій (581), Чернівецькій (458) та Львівській (422) областях, а також у Києві (544).

За весь час пандемії в Україні коронавірус виявили у 1 293 672 людей. З них одужали 1 139 977 осіб, померли внаслідок ускладнень 24 972 хворих.

Нагадаємо, в Івано-Франківській області, де найвищий рівень захворюваності на коронавірус, розгорнуть перший в Україні мобільний госпіталь для інфікованих. Крім того, через критичне поширення коронавірусу в регіоні з 22 до 28 лютого вводять «червону» карантинну зону.

Також посилити карантин через зростання захворюваності вирішили ще в чотирьох областях: Вінницькій, Закарпатській, Житомирській та Чернівецькій.

  • З 24 лютого Україна повертається до адаптивного карантину та буде поділена на чотири рівні («зелений, «жовтий», «помаранчевий» і «червоний») — усе, як і раніше, залежить від поширення коронавірусу в області.
  • Глава МОЗ Степанов запевнив, що Україна точно почне вакцинацію від коронавірусу в лютому. До кінця цього тижня очікують на препарат AstraZeneca.