США розширили санкції проти громадян Білорусі. До нового списку потрапили понад 40 політичних діячів, правоохоронців і суддів

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

США запровадили санкції проти ще 43 громадян Білорусі через фальсифікацію президентських виборів і насильство щодо мирних протестувальників.

Про це повідомили у пресслужбі Держдепу.

«Сьогодні Державний департамент США вжив заходів згідно з указом президента про введення візових обмежень для 43 білоруських громадян, відповідальних за підрив білоруської демократії, що загалом позбавило їх права на вʼїзд до США», — йдеться в повідомленні.

Як зазначається, серед осіб, внесених у санкційний список, — високопосадовці сектора правосуддя; керівники правоохоронних органів і рядові співробітники, які затримували мирних демонстрантів й ображали їх; судді тапрокурори, які притягають до увʼязнення мирних демонстрантів і журналістів; керівники навчальних закладів, які погрожували студентам за участь у мирних протестах.

«Сполучені Штати, як і раніше, стурбовані тривалим жорстоким придушенням режимом Лукашенка мирних демонстрантів, демократичних активістів і журналістів. Особливу тривогу викликають рейди 16 лютого на правозахисну організацію «Весна», Білоруську асоціацію журналістів і незалежних профспілок, а також винесення вироку 18 лютого журналісткам Катерині Андрєєвій і Дар’ї Чульцовій», — наголосили в Держдепі.

Наразі прізвища та посади осіб, які потрапили під санкції, не називають.