До України йде потепління: у вихідні синоптики прогнозують плюсову температуру

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
До України йде потепління: у вихідні синоптики прогнозують плюсову температуру

Pixabay / Ebowalker

В Україні найближчими днями — 19 та 20 лютого — морози почнуть відступати, поступово настане потепління.

Про це повідомили в Українському гідрометцентрі.

У п’ятницю, 19 лютого, сніг прогнозують лише вночі у Криму та Приазовʼї. Мешканців півдня та сходу країни попереджають про окремі пориви вітру 15—20 м/с.

Температура вночі — -20...-25 °С, вдень -7...-12 °С, у південних, південно-східних областях, на Закарпатті та подекуди на Прикарпатті вночі буде -11...-18 °С, вдень від -5 до +1 °С.

За словами синоптикині Наталки Діденко, у Києві у пʼятницю, 19 лютого, переважатиме суха погода. Вночі буде -18...-22 °С, на околицях нижче, вдень передбачається близько -10 °С.

У суботу синоптики прогнозують на Правобережжі, а в неділю у східних та північно-східних областях невеликий сніг, у західних областях буде йти сніг із дощем.

Подекуди в Україні можливі туман, температура в ніч проти 20 лютого -12...-19 °С, вдень від -4 до +2 °С, на заході країни вночі -3...-10 °С, вдень 0...+5 °С.

У неділю, 21 лютого, в Україні очікують подальшого підвищення температури на 2—5 градусів.

  • В Україні з 8 лютого тривають снігопади — комунальні служби працюють в посиленому режимі.
  • Через негоду в низці областей та Києві ввели обмеження на рух транспорту, в аеропортах у Чернівцях і Вінниці скасували рейси. У Львові випало понад 30 см снігу.
  • У Європі сильний снігопад накрив Грецію та зупинив роботу низки соціальних служб і транспорту. Такі погодні явища є рідкістю для однієї з найпівденніших країн Європи.
  • Центр і південь США заполонила крижана арктична погода з небезпечно низькою температурою та хуртовинами, що призвело до зупинки комунікацій між багатьма містами та відключення електропостачання. В деяких регіонах температура повітря опустилася до -50 °С.