У центральних і південних регіонах США лютують морози. Мільйони людей залишилися без тепла та світла

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
У центральних і південних регіонах США лютують морози. Мільйони людей залишилися без тепла та світла

@UnitedCoop / Twitter

Центр і південь США заполонила крижана арктична погода з небезпечно низькою температурою та хуртовинами, що призвело до зупинки комунікацій між багатьма містами та відключення електропостачання. В деяких регіонах температура повітря становить -50 °С.

Про це пише The Washington Times.

Найбільш жорсткі умови наразі в Техасі, де більш ніж два мільйони людей залишилися без тепла та світла. Влада закликала людей не виїжджати з дому через сніг та ожеледицю, що призвели до надзвичайної ситуації на дорогах. Також припинили роботу аеропорти. Вперше в історії штату штормове попередження оголосили на всій його території.

У Техасі наразі -11...-17 °С. Відрізана від сусідніх штатів енергосистема залишила 2,7 млн споживачів без світла, також не вистачає газу. Енергетичні компанії попереджають про масштабні перебої в електропостачанні. У Далласі також проблеми з постачанням води через замерзлі труби.

Під снігом опинилися весь Арканзас та більша частини Луїзіани, Міссісіпі, північ і захід Алабами. Також штормове попередження оголосили на більшій частині Теннессі й Огайо. Влада попереджає про небезпеку смерті внаслідок переохолодження та чадного газу через неправильне використання генераторів для опалення.

В деяких районах Небраски, Канзасу й Колорадо температура коливається в межах -40...-50 °С. Наразі центральна частина США — один з найхолодніших регіонів планети.