Негода в Україні: у трьох областях зберігаються обмеження на рух транспорту, у Карпатах — висока небезпека лавин

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Негода в Україні: у трьох областях зберігаються обмеження на рух транспорту, у Карпатах — висока небезпека лавин

Tim Tiedemann / Unsplash

Через негоду в Україні продовжують діяти обмеження руху великовагового та великогабаритного автотранспорту на окремих ділянках доріг Волинської, Івано-Франківської та Одеської областей.

Про це повідомляє «Укравтодор».

«На дорогах державного значення проводяться роботи з розчистки проїзної частини та узбіччя доріг від снігу, ліквідації снігових переметів та обробки покриття доріг протиожеледними матеріалами. Для забезпечення проїзду дорогами державного значення дорожніми організаціями задіяно в роботі 1 219 одиниць техніки та 1 541 робітник», — йдеться в повідомленні.

Проїзд дорогами загального користування забезпечено. За даними Держслужби з надзвичайних ситуацій, 14 лютого додатково для розчистки доріг у Волинській, Івано-Франківській, Львівській, Рівненській та Хмельницькій областях залучили 7 одиниць важкої інженерної техніки ДСНС, якій вдалося розчистити понад 240 кілометрів автодоріг.

За даними Укргідрометцентру, 15 лютого в Україні очікується вдень місцями невеликий сніг, на дорогах ожеледиця. Вітер північно-західний, 5—10 м/с. Температура -4...-9 °C, у південній частині 0...-3 °C. У Київській області місцями невеликий сніг, на дорогах ожеледиця. Температура повітря -5...-8 °C.

Також, Укргідрометцентр попереджає, що у звʼязку зі снігопадами та хуртовинами на високогірʼї Івано-Франківської, Закарпатської областей та в горах Львівської області зберігається значна сніголавинна небезпека.

  • В Україні з 8 лютого тривають снігопади — комунальні служби працюють у посиленому режимі.
  • Через негоду в низці областей та Києві обмежили рух транспорту, в аеропортах у Чернівцях і Вінниці скасували рейси. «Укрзалізниця» попередила про затримку поїздів. Компанія обіцяє організувати для пасажирів зручні пересадки.