До Києва через снігопад обмежено вʼїзд вантажівок. Комунальники працюють у посиленому режимі

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Києві з 15:00 буде обмежено вʼїзд великогабаритного транспорту через сильний снігопад, який має посилитися.

Про це повідомляє Держслужба з надзвичайних ситуацій.

Із 13:00 введені обмеження руху великогабаритного транспорту в межах Київської області на дорогах М-01 (Київ — Чернігів), М-03 (Київ — Харків), М-05 (Київ — Одеса), М-06 (Київ — Чоп), М-07 (Київ — Ковель), Н-01 (Київ — Знамʼянка) та Н-08 (Бориспіль — Маріуполь).

У межах Полтавської області обмежено рух на ділянках доріг М-03 (Київ — Харків) та Н-08 (Бориспіль — Маріуполь). На Рівненщині на ділянці М-06 (Київ — Чоп), у Житомирській області на М-06 (Київ — Чоп) і М-07 (Київ — Ковель), у Черкаській на М-05 (Київ — Одеса), Н-01 ( Київ — Знамʼянка) і Н-08 (Бориспіль — Маріуполь), а в Чернігівській на М-01 (Київ — Чернігів) та Н-07 (Київ — Суми).

Мер столиці Віталій Кличко заявив, що комунальники працюють у посиленому режимі — з ночі сніг розчищають понад 450 одиниць спецтехніки і більше ніж 60 бригад.

Кличко зазначає, що снігопад у найближчі два дні не відступить, і просить автомобілістів не виїжджати в місто та користатися громадським транспортом.

  • Укргідрометцентр попередив українців про погіршення погоди 8 лютого. У Києві 8 лютого очікують на значні снігопади та пориви вітру, а також на хуртовини і снігові замети (приріст снігу 15—20 см); на дорогах буде ожеледиця. Об 11:00 в Києві рух в центрі та на лівому березі було паралізовано.