Морози в Європі: Грецію завалило снігом, а Балтійське море замерзло вперше за десятки років

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Сильний снігопад накрив Грецію та зупинив роботу низки соціальних служб і транспорту. Такі погодні явища є рідкістю для однієї з найпівденніших країн Європи.

Про це пише The Associated Press.

Через сніг в Афінах зупинився громадський транспорт, також були заблоковані деякі автомагістралі країни. Повалені дерева пошкодили лінії електропередач, що спричинило вимкнення електропостачання в деяких гірських населених пунктах.

Снігопад навіть призупинив вакцинацію населення від коронавірусу. За даними рятувальників, за добу в Афінах зареєстрували понад 600 звернень.

Також через аномальні морози вперше за кілька десятків років замерзло узбережжя Балтійського моря. Замерзлу смугу у кілька сотень метрів зафіксували біля польського міста Мензиздроє.

Товстий шар льоду накрив і узбережжя Балтійського моря у Калінінградській області Росії. Через м’який клімат таке явище не характерне для цього регіону.

  • Центр і південь США заполонила крижана арктична погода з небезпечно низькою температурою та хуртовинами, що призвело до зупинки комунікацій між багатьма містами та відключення електропостачання. В деяких регіонах температура повітря опустилася до -50 °С.
  • У турецькій провінції Ізмір у ніч на 12 лютого за сильною зливою пронісся торнадо, який приніс ще і град. Пошкодження отримали десятки будинків, споруд та транспорт. Постраждали щонайменше 16 людей.