Главу ОАСК Вовка втретє не змогли привезти на обрання запобіжного заходу. НАБУ скаржиться на бездіяльність Венедіктової

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Главу ОАСК Вовка втретє не змогли привезти на обрання запобіжного заходу. НАБУ скаржиться на бездіяльність Венедіктової

Юлія Вебер / «Бабель»

Детективи НАБУ вже втретє не змогли примусово доставити голову Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка до Вищого антикорупційного суду для обрання йому запобіжного заходу.

Про це повідомляє «5 канал».

За словами прокурора, Вовка не знайшли ані за місцем роботи, ані за місцем проживання. Тому сторона обвинувачення тепер наполягає на повторному ухваленні рішення про примусовий привід судді.

Наразі у засіданні щодо Вовка оголосили перерву до 13:00 (18 лютого). Його захист попросив час на ознайомлення з документами.

У НАБУ заявили, що не можуть виконати ухвалу про примусовий привід Вовка до суду, тому що документ не надає права затримувати підозрюваного або проникати до його житла. Сам Вовк та судді ОАСК вжили всіх заходів для того, щоб детективи не могли потрапити до приміщення суду.

При цьому, додають у НАБУ, Вовк у соцмережах «створює видимість відкритості до правосуддя», публікує неправдиві заяви та звинувачення на адресу бюро.

У відомстві стверджують, що цю ситуацію може вирішити лише генеральний прокурор і звинувачують її у бездіяльності.

  • Улітку 2020 року НАБУ опублікувало записи розмов, які детективи зробили в кабінетах суддів Окружного адмінсуду. У НАБУ кажуть, що загалом у них близько тисячі годин розмов про тиск на суддів і на інші держоргани. Вовка та ще шістьох суддів підозрюють у спробі захоплення влади, створенні злочинної організації та втручанні в роботу державного діяча.
  • Вовк визнає, що на записах його голос, але говорить, що слова вирвали з контексту і що все це — помста НАБУ.
  • 1 вересня Вища рада правосуддя одноголосно залишила на посаді Павла Вовка. У ВРП пояснили, що ухвалили таке рішення, оскільки «немає доказів» про вручення підозри Вовку належним чином — отже, він не набув статусу підозрюваного.