Главу ОАСК Вовка вдруге не знайшли, щоб привезти на суд з обрання запобіжного заходу. У четвер спробують знову

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Главу ОАСК Вовка вдруге не знайшли, щоб привезти на суд з обрання запобіжного заходу. У четвер спробують знову

Facebook / Павло Вовк

Детективи Національного антикорупційного бюро вдруге не змогли примусово доставити голову Окружного адміністративного суду Павла Вовка до Вищого антикорупційного суду.

Про це повідомив «Центр протидії корупції».

У суді мали розглядати клопотання про арешт з альтернативою застави у 3 мільйона гривень. «Детективи повторно виїхали за всіма відомими адресами його можливого проживання чи перебування, але Вовка там не виявилося. За місцем роботи в ОАСК він теж відсутній, бо перебуває у відпустці», — повідомили в ЦПК.

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олег Макар заявив клопотання про вже третій примусовий привід Вовка. Присутній на засіданні захисник заперечував проти задоволення клопотання, але слідчий суддя дозволив повторний примусовий привід голови ОАСК. Наступне засідання призначено на 18 лютого.

  • Улітку 2020 року НАБУ опублікувало записи розмов, які детективи зробили в кабінетах суддів Окружного адмінсуду. У НАБУ кажуть, що загалом у них близько тисячі годин розмов про тиск на суддів і на інші держоргани. Вовка та ще шістьох суддів підозрюють у спробі захоплення влади, створенні злочинної організації та втручанні в роботу державного діяча.
  • Вовк визнає, що на записах його голос, але говорить, що слова вирвали з контексту і що все це — помста НАБУ.
  • 1 вересня Вища рада правосуддя одноголосно залишила на посаді Павла Вовка. У ВРП пояснили, що ухвалили таке рішення, оскільки «немає доказів» про вручення підозри Вовку належним чином — отже, він не набув статусу підозрюваного.