Johnson & Johnson подала свою вакцину від коронавірусу на реєстрацію в ЄС

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Johnson & Johnson подала свою вакцину від коронавірусу на реєстрацію в ЄС

Matt Allworth / Flickr

Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) повідомило, що отримало заявку від американської компанії Johnson & Johnson на схвалення її вакцини від коронавірусу.

Про це пише Deutsche Welle.

Згідно з даними агентства, європейська «дочка» Johnson & Johnson подала заявку на отримання умовного дозволу на застосування вакцини Janssen. Перевірка цієї вакцини відбуватиметься за прискореною процедурою. Агентство також припустило, що відповідне рішення щодо цього препарату варто очікувати до середини березня.

Голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн привітала цей крок фармкомпанії. Вона також запевнила, що Єврокомісія надасть дозвіл на застосування цього препарату одразу, щойно надійде позитивна рекомендація EMA. Раніше Єврокомісія замовила 200 мільйонів доз цієї вакцини.

  • Раніше компанія Johnson & Johnson подала заявку, щоб отримати дозвіл на екстрене використання своєї однодозової вакцини проти COVID-19 у США.
  • У кінці січня компанія Johnson & Johnson заявила, що ефективність однієї дози її вакцини від коронавірусу становить 66%.