Компанія Johnson & Johnson під час досліджень почне вводити дві дози своєї вакцини від COVID-19

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Компанія Johnson & Johnson під час досліджень почне вводити дві дози своєї вакцини від COVID-19

Paul Biris / Getty Images

Американська компанія Johnson & Johnson запустила нове великомасштабне дослідження — вона тестує введення двох доз своєї експериментальної вакцини проти COVID-19. Про це повідомляє Reuters.

Американський виробник ліків планує залучити до цього випробування до 30 тисяч добровольців. Воно буде проходити паралельно з випробуванням, під час якого будуть вводити одну дозу вакцини.

Між уведенням першої та другої дози має пройти 57 днів. Набір для участі в дослідженні завершиться в березні 2021 року, а випробування триватиме 12 місяців.

Випробування, під час яких вводили одну дозу, показало позитивний результат — в учасників експерименту зʼявився стійкий імунітет.

Нагадаємо, 9 листопада американська фармацевтична корпорація Pfizer і німецька компанія BioNTech повідомили, що створена ними вакцина від коронавірусу запобігає зараженню коронавірусом на 90%. Свою вакцину вони також вводили двома дозами, як планує зробити Johnson & Johnson, але з інтервалом у три тижні. Як результат, вакцина «навчає» організм виробляти як антитіла, так і Т-клітини, що борються з COVID-19.

Компанія BioNTech прогнозує, що вартість її вакцини від коронавірусу буде нижчою за ринкову, але ціна в різних регіонах відрізнятиметься.