Johnson & Johnson подала заявку на реєстрацію своєї вакцини від коронавірусу у США

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Johnson & Johnson подала заявку на реєстрацію своєї вакцини від коронавірусу у США

Getty Images / «Бабель»

Компанія Johnson & Johnson подала заявку, щоб отримати дозвіл на екстрене використання своєї однодозової вакцини проти COVID-19 у США.

Про це повідомляє CNN.

«Компанія Johnson & Johnson оголошує, що Janssen Biotech Inc. подала заявку до Управління з санітарного нагляду за харчовими продуктами і медикаментами (FDA) з проханням надати дозвіл на екстрене використання (EUA) своєї однодозової вакцини від COVID-19», — йдеться в заяві компанії.

Компанія очікує, що препарат буде доступний для поставок одразу після реєстрації. Зазначається, що на відміну від вакцин Pfizer і Moderna розробка Johnson & Johnson вимагає одноразового введення. Також вакцина компанії Johnson & Johnson має переваги при транспортуванні перед іншими. Вона залишається стабільною протягом двох років при зберіганні за температури -20 °C і щонайменше три місяці при +2...+ 8 °C.

  • У кінці січня компанія Johnson & Johnson заявила, що ефективність однієї дози її вакцини від коронавірусу становить 66%.
  • У листопаді 2020 року заступник міністра охорони здоровʼя Віктор Ляшко заявив, що компанія Johnson & Johnson може провести в Україні масштабні випробування вакцини від коронавірусу.
  • Перед цим компанія Johnson & Johnson призупинила випробування своєї вакцини від коронавірусу через незрозуміле захворювання в одного з добровольців, який брав участь у третій фазі тестів.