Вакцина Johnson & Johnson від коронавірусу показала ефективність 66%. Вона складається з однієї дози

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Вакцина Johnson & Johnson від коронавірусу показала ефективність 66%. Вона складається з однієї дози

Tim Reckmann / Flickr

Компанія Johnson & Johnson заявила, що ефективність однієї дози її вакцини від коронавірусу становить 66%.

Про це повідомляє Associated Press.

У випробуванні брали участь 44 тисячі добровольців. Рівень ефективності вакцини варіювався від 72% в Сполучених Штатах, до 66% в Латинській Америці й всього 57% в Південній Африці.

Наступного тижня компанія J&J планує запросити дозвіл Управління з контролю за продуктами і ліками США на використання вакцини в екстрених випадках, після чого подасть документи на реєстрацію розробки в Європейському Союзі.

Компанія заявила, що планує поставити 1 мільярд доз вакцини, яку вона буде виробляти в США, Європі, Південно-Африканській Республіці та Індії в 2021 році.

Зазначається, що на відміну від вакцин BioNTech/Pfizer або Moderna, вакцина J&J не потребує другого щеплення через кілька тижнів після першого, що робить її хорошим кандидатом на використання в тих частинах світу, де існують проблеми з транспортуванням і зберіганням.

Напередодні Європейське агентство лікарських препаратів (EMA) схвалило допуск до застосування в країнах ЄС вакцини британсько-шведської компанії AstraZeneca. У пʼятницю агентство заявило, що вакцина AstraZeneca буде рекомендована для використання всім дорослим попри рекомендацію комісії з вакцинації при німецькому Інституті Роберта Коха використовувати препарат тільки серед людей у віці від 18 до 64 років.

  • У листопаді заступник міністра охорони здоровʼя Віктор Ляшко заявив, що американська компанія Johnson & Johnson може провести в Україні масштабні випробування вакцини від коронавірусу.
  • Перед цим компанія Johnson & Johnson призупинила випробування своєї вакцини від коронавірусу через незрозуміле захворювання у одного з добровольців, який бере участь у третій фазі тестів.