AstraZeneca більш ніж наполовину скоротила плани з поставок вакцини до ЄС

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
AstraZeneca більш ніж наполовину скоротила плани з поставок вакцини до ЄС

Marco Verch Professional Photographer / Flickr

Компанія AstraZeneca, яка розробила разом з Оксфордським університетом вакцину від коронавірусу, попередила про проблеми з поставками препарату в Європейський Союз.

Про це повідомляє BBC.

Шведсько-британська фармацевтична компанія пояснила, що через виробничі проблеми кількість доступних початкових доз вакцини буде меншою, ніж очікувалося. Як пише видання, комісар ЄС з охорони здоровʼя висловила «глибоке незадоволення» цією новиною.

Поки що в компанії не пояснюють, наскільки великим буде дефіцит, але чиновник ЄС на умовах анонімності повідомив агентству Reuters, що поставки скоротять на 60% — до 31 мільйона доз у першому кварталі цього року.

За словами чиновника, до березня фармацевтична фірма мала доставити близько 80 мільйонів доз у 27 країн-членів ЄС.

  • У середині січня американська фармкомпанія Pfizer повідомила своїм клієнтам, що уповільнить темпи поставок вакцини від коронавірусу. Це викликало обурення у деяких країн-членів ЄС.
  • В індійському місті Пуна 21 січня на найбільшому у світі заводі з виробництва вакцин сталася пожежа. Вогонь знищив верхній поверх нової будівлі Інституту сироваток (SII), унаслідок чого загинули пʼять робітників. SII має контракт на виробництво 1 мільярда доз вакцин (Covishield) від AstraZeneca. Повідомлялось, що виробництво не простраждало.