У США через аномальні морози низка штатів оголосила надзвичайний стан

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У США сильні снігопади принесли аномальні заморозки, які призвели до відключення від електрики понад 5 млн домогосподарств, зупинки вакцинації від коронавірусу у деяких штатах, тисяч аварій на дорогах і перебоїв в роботі транспорту та компаній.

За даними Національного управління океанічних і атмосферних досліджень, сніг накрив 45 з 48 штатів континентальної частини США. Єдині три штати без снігового покриву — Флорида, Джорджія і Південна Кароліна.

За даними CNN, влада штатів Техас, Алабама, Орегон, Оклахома, Канзас, Кентуккі та Міссісіпі оголосила режим надзвичайного стану. Через снігові шторми і різке падіння температури (від -9 °C до -15 °C) на півдні США, де переважає субтропічний клімат, довелося розгорнути понад тисячу центрів обігріву.

По всій країні скасовано сотні авіарейсів, а школи і університети до поліпшення умов закриваються. Пошта і служби доставок, зокрема FedEx, повідомляють про серйозні перебої в роботі — частину напрямків тимчасово не обслуговують. До боротьби зі стихією залучено бійців Національної гвардії.

Вакцинацію через погодні умови призупинили в Техасі, Оклахомі, Міссурі, Кентуккі, Теннессі, Алабамі та Міссісіпі.