Нардеп Железняк заявив про зникнення відео з «кнопкодавством» під час голосування за призначення Шкарлета міністром

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Нардеп Железняк заявив про зникнення відео з «кнопкодавством» під час голосування за призначення Шкарлета міністром

Кузьмін Олександр / УНІАН

Очільник фракції «Голос» Ярослав Железняк заявив, що у Верховній Раді зникло відео, на якому зафіксований факт неперсонального голосування за призначення Сергія Шкарлета міністром освіти і науки. У звʼязку з цим він вимагає звіту в парламенті голови управління держохорони Сергія Рудя.

Про це він заявив на погоджувальній раді.

«Я вам хочу повідомити, що за фактом кнопкодавства за пана Шкарлета досі немає офіційного відео від управління державної охорони. Мені говорять, що 14 днів сплило і немає у них цього відео. [...] Нехай нам [Рудь] розповідає, яким чином відео, що зафіксувало кнопкодавство, раптом зникло», — заявив Железняк.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков зазначив, що у випадку підтвердження зникнення відео, вони знайдуть засоби його відновити.

Нагадаємо, у грудні 2020 року після голосування за призначення Сергія Шкарлета міністром освіти фракція «Голос» заявила про фальсифікації — за проголосували депутати від «Опозиційної платформи — За життя», яких не було в залі (зокрема Григорій Суркіс). Після цього інциденту Разумков доручив встановити камери відеоспостереження у віддалених куточках сесійної зали, щоб фіксувати кнопкодавство. Також голова Ради пообіцяв заблокувати місця для голосування відсутніх у парламенті депутатів, яких не обрали у Криму та на Донбасі.