«Голосували депутати, яких не було в залі». У «Голосі» заявили про фальсифікацію голосування за міністра освіти Шкарлета

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Народний депутат від фракції «Голос» Інна Совсун заявила про фальсифікацію голосування за кандидатуру Сергія Шкарлета на посаду міністра освіти.

Про це вона заявила в кулуарах парламенту.

Совсун зазначила, що за Шкарлета проголосували депутати від «Опозиційної платформи — За життя», яких не було в залі.

«За офіційними даними, за Шкарлета проголосувало 226 голосів. Разом з тим ми бачимо, що у фракції ОПзЖ проголосувала значно більша кількість депутатів, ніж фізично була присутня в той момент в залі парламенту. До прикладу, жодна людина не бачила пана Суркіса в залі парламенту. Його картка проголосувала за», — підкреслила вона.

За її словами, картка Суркіса «взяла участь» ще в десятках голосувань того дня, хоча його не було в парламенті. У зв’язку з цим партія вимагатиме розглянути це питання на засіданні Ради 18 грудня.

  • 17 грудня Верховна Рада призначила Сергія Шкарлета на посаду міністра освіти. До цього він був виконувачем обовʼязків. За це рішення проголосували 226 депутатів — мінімальна необхідна кількість для затвердження кандидатури на посаді.