У Раді після скандалу з призначенням Шкарлета міністром освіти встановлять додаткові відеокамери

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
У Раді після скандалу з призначенням Шкарлета міністром освіти встановлять додаткові відеокамери

УНІАН / Кузьмін Олександр

Голова Верховної Ради доручив встановити камери відеоспостереження у віддалених куточках сесійної зали, щоб фіксувати кнопкодавство. Таким чином у парламенті відреагували на ймовірні порушення під час голосування за призначення Сергія Шкарлета міністром освіти.

Про це йдеться на сайті Ради.

«До мене звернулись з проханням встановити додаткові камери в залі, які б фіксували неперсональне голосування у залі. Там, де їх немає, наприклад, в ложах. Я це забезпечу у всіх ложах», — запевнив Разумков.

Також до 15 січня необхідно розробити законопроєкт, який посилить покарання для кнопкодавів (збільшення штрафів та посилення кримінальної відповідальності). Окрім цього, спікер заблокує місця для голосування відсутніх у парламенті депутатів, яких не обрали у Криму та на Донбасі.

Зазначимо, що 17 грудня Рада призначила міністром освіти Сергія Шкарлета, який відомий скандалом щодо плагіату в його науковій роботі. Проти його призначення голосували партія «Голос» та «Європейська Солідарність». Після цього фракція «Голос» заявила, що на засіданні не було депутатів «Опозиційної платформи — За життя» Віктора Медвечука та Григорія Суркіса, але їх картки проголосували «за».

18 грудня представники «ЄС» та «Голосу» оголосили півгодинну перерву у засіданні Ради і розповіли Разумкову про цей інцидент. Наразі спікер не прокоментував їхню вимогу скасувати призначення Шкарлета через можливе кнопкодавство.