Міністр Шкарлет відповів на звинувачення у «близькій дружбі» із Табачником, а також на закиди у плагіаті

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Міністр Шкарлет відповів на звинувачення у «близькій дружбі» із Табачником, а також на закиди у плагіаті

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Виконувач обов’язків міністра освіти та науки Сергій Шкарлет заявив, що не знає, чому його повʼязують з ексміністром освіти часів Януковича Дмитром Табачником, а також, що не брав участі у політичних подіях Партії регіонів, а просто був членом фракції. Про це він розповів в інтервʼю «Радіо Свобода».

Щодо «дружніх стосунків» із Табачником

Шкарлет заявив, що не знає, чому його повʼязують з ним: «Мені писали, що я кум, що я родич, але в мене в моїх метриках взагалі такого немає. Це смішно!»

За його словами, такі заяви почались після того, як опублікували його фото з Табачником.

Про звинувачення у плагіаті

Шкарлет пояснив, що будь-яка програма покаже у будь-якому тексті плагіат, «математичні формули взагалі «б’ються» як плагіат».

«Чотири автори в монографії! Я стою, Шкарлет, «за загальною редакцією». «Загальна редакція» (кожен науковець це знає) взагалі передбачає, що я маю формулювати концепцію, зміст і мету завдання! Чому саме до мене претензії?! Скажіть? Конкретно до мене, чому?! Візьміть таблиці. В тих таблицях навіть є дужки-посилання. Так, вони не на Бугай і не на Опарову. Вони є, але я не зобов’язаний [давати посилання] на весь інформаційний ресурс. Це ж не є плагіат», — зазначив він.

Щодо членства у Партії регіонів

За словами Шкарлета, у нього як у молодого ректора у 2010 році був певний рейтинг у окрузі, де знаходився університет.

«Мені наполегливо запропонували взяти участь в цих виборах. Округ я виграв. П’ять років працював як депутат обласної ради, як член постійної комісії з питань освіти та науки при обласній раді. Професійно займався тим, що підтримував саме свою галузь», — пояснив він.

Посадовець зазначив, що свідомо вийшов з партії «через певні події»: «Це був грудень місяць 2013-го або початок січня 2014-го (точно просто не пам’ятаю, але ще тоді таких буремних подій не було). Я свідомо написав заяву».

Шкарлет зазначив, що був у фракції партії, але в жодних політичних подіях, начебто, не брав участі.