В облраді Закарпаття вимагають від Зеленського скасувати санкції проти каналів з пулу Медведчука

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
В облраді Закарпаття вимагають від Зеленського скасувати санкції проти каналів з пулу Медведчука

Getty Images

Депутати Закарпатської облради від фракцій «Опозиційна платформа — За життя», «За майбутнє», «Команда Андрія Балоги», а також «КМКС — Партія угорців України» вимагають від президента Володимира Зеленського скасувати указ про запровадження санкцій проти телеканалів 112, NewsOne і ZIК та депутата ОПзЖ Тараса Козака.

Звернення з підписами депутатів від 9 лютого оприлюднив місцевий сайт «Перший.com.ua».

У документі підписанти наголошують, що закриття телеканалів є «кричущим порушенням чинного законодавства і Конституції України».

«Введення санкцій стосовно телевізійних каналів — це ще й грубе порушення усіх міжнародних принципів і норм демократії. Це шлях до узурпації влади, встановлення диктатури і тиранії... А накладення персональних санкцій на Тараса Козака є безпідставним, політично мотивованим рішенням, що розцінюється нами як репресії та переслідування через його громадську та політичну позицію», — вказано у зверненні.

Депутати чотирьох фракцій категорично засудили «спроби розправи з політичними опонентами, намагання знищити опозицію в Україні, наступ на свободу слова, запровадження цензури, перешкоджання діяльності незалежних засобів масової інформації», а також закликали «припинити політично мотивовані переслідування і відмовитись від практики придушення голосу опозиції».