ОПзЖ на з’їзді партії ухвалила резолюцію про початок процедури імпічменту Зеленського

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
ОПзЖ на з’їзді партії ухвалила резолюцію про початок процедури імпічменту Зеленського

President Of Ukraine / Flickr

Партія «Опозиційна платформа — За життя» ухвалила на зʼїзді резолюцію про початок процедури імпічменту президента України Володимира Зеленського «за грубі й систематичні порушення Конституції і законодавства України».

Про це повідомляється на сайті політсили.

Як зазначається, делегати зʼїзду засудили «антиконституційні і протиправні дії президента України Володимира Зеленського» у зв’язку з введенням ним санкцій проти депутата ОПзЖ Тараса Козака і трьох його телеканалів «112 Україна», NewsOne і ZIK.

«Вважаємо це нападом на демократію, свободу слова і спробою встановлення диктатури. Зеленський взяв на себе роль суду і вийшов за межі своїх конституційних повноважень. Це вже не перший випадок, коли глава держави порушив закон. Його свідомі і систематичні дії, спрямовані на порушення прав українських громадян, втручання в роботу інших гілок влади і засобів масової інформації, мають всі ознаки узурпації влади», — заявили представники партії.

У зв’язку з цим на з’їзді доручили депутатській фракції ОПзЖ у Верховній Раді почати процедуру відсторонення Зеленського з посади президента України в порядку імпічменту, обласним партійним організаціям — почати збір підписів на підтримку імпічменту.

До того ж місцеві партійні організації повинні будуть розʼяснювати позицію партії українському суспільству.

  • 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію санкції проти нардепа від ОПзЖ, близького соратника Медведчука — Тараса Козака, а також його телеканалів — «112 Україна», ZIK і NewsOne. Санкції щодо каналів передбачають анулювання ліцензій та заборону користуватися радіочастотним ресурсом України. Телеканали у спільній заяві назвали це політичним тиском і розправою. СБУ заявила, що надала РНБО обґрунтовані рекомендації для блокування каналів Медведчука.
  • Після введення санкцій канали поступово почали зникати на кабельному телебаченні. Водночас їхні акаунти в YouTube продовжують працювати, але Мінкультури звернеться до відеохостингу з проханням про блокування.
  • Зеленський заявив, що Україна підтримує свободу слова, але не тоді, коли пропаганду фінансує країна-агресор.